Get Adobe Flash player
Galéria véletlenkép
baba-mama-1_0
Eseménynaptár
Január  2022
H K S C P S V
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Szavazás

Miről olvasna szívesen?

  • Szexualitás (25%, 8 válasz)
  • Életmód (22%, 7 válasz)
  • Ifjúsági programok (19%, 6 válasz)
  • Fogyókúra (13%, 4 válasz)
  • Drogprevenció (13%, 4 válasz)
  • Civil hírek (9%, 3 válasz)
  • Dohányzás (0%, 0 válasz)

Válaszadók összesen: 14

Betöltés ... Betöltés ...

Akárki, akármit mondjon, nincs olyan nő, akinek ne lenne emlékezetes az első szex. Persze előfordul, hogy inkább szeretné elfelejteni, de némi ráhangolódással, sokkal inkább szép élmény lesz, semmint feledni való. Talán a legfontosabb, és legnehezebb, hogy türelmesnek kell lenni, és nem kell semmit elkapkodni.

Míg régen akár a 20. évét is betöltötte egy fiatal, mire elvesztette a szüzességét, addig ma ez a korhatár már sokkal inkább 16 év, és ennél még fiatalabbak is kísérleteznek. Az is nagy változás, hogy manapság nagy valószínűséggel nem az első férfi lesz az egyetlen a nő életében, sőt, sajnos az esetek jelentős hányadában még csak nem is szerelemből történik az első alkalom. Pedig a kíváncsiság, az ösztön nem feltétlenül elég, mert nem csak fizikailag történik változás az ember életében ezzel az eseménnyel, hanem lelkileg is, és akár egy életre meghatározhatja a szexhez való viszonyát valakinek. Ezért kell némi felkészülés az első alkalomra, persze csak egészséges határok közt, nem kell mindent előre eltervezni, inkább az a fontos, hogy minden téged aggasztó kérdésre választ kapj. Ha van már egy tapasztalt barátnőd, vagy olyan viszonyban vagy az édesanyáddal, akkor bátran állj elő a farbával, hiszen egykor bennük is felmerülhettek ezek, és talán jobban sül el, ha nem érnek váratlanul az események. Néhány kérdést mi is összeszedtünk a témában.

„Mit, hogyan, meddig?”
Vagyis egy tapasztalatlan lányban felmerülnek technikai kérdések, ezekre azonban senki nem igazán tud válaszolni. De ne aggódj, minden jönni fog magától, tudni fogod, hogy mit kell tenned, és mennyi ideig, vagy éppen hogyan. Ebben persze a partnered is segítségedre lesz, aki adott esetben lehet, hogy már tapasztaltabb is. Nem baj, ha beszélgettek közben, vagy egyszerűen csak mozdulatokkal jelzitek, hogy kinek mi a jó, mire figyeljen oda a másik. De ezt is csak akkor tudod meg, ha már valamennyire ismered a saját tested.

„Fájni, netán vérezni fogok?”
Nem feltétlenül. Mindenkinek a szervezete másképp reagál, de nem törvényszerű, egyik sem. Ha esetleg mégis kellemetlen, akkor persze lehet nemet is mondani, vagy másként, más pozícióban próbálkozni. A vérzést pedig nem úgy kell elképzelni, mint amikor menstruál az ember, ezek általában inkább pecsételést jelentenek, de tény, hogy vannak itt is kivételek. Ettől sem kell kétségbe esni, mert lehet, hogy ott rögtön észre se veszitek.

„Hogy hozzam szóba a védekezést?”
Teljesen egyértelműen tisztázni kell még az esemény előtt, hogy mivel terveztek védekezni. Igenis kösd az ebet a karóhoz, mert hiába létezik már eseményutáni-tabletta, az nem megoldás mindenre, és nem is tesz jót a szervezetednek. Ez ügyben végképp ne legyél szégyellős, a másik érdeke is, hogy védekezzetek, hiszen amellett, hogy a nemkívánt terhességtől megóv, számos betegséget is ki tudtok küszöbölni például a gumival. Akár együtt is elmehettek megvásárolni, hogy véletlenül se érezd kellemetlennek a szituációt.

„Ha az első szex nem jó, el fog hagyni”
Nem kell mondanunk talán, hogy ha ez így lenne, akkor már régen rossz az a kapcsolat, de persze ez az embert egyáltalán nem vigasztalja adott esetben. Az azonban előfordulhat, hogy az első szex nem úgy sül el, ahogy szerintünk a nagykönyvben meg van írva. Ettől nem kell kétségbe esni, nem baj, ha nem tökéletes minden, nem szabad a filmbeli jeleneteket várni egy valós szeretkezéstől. Simán belefér egy kis bénázás, amiken a legkönnyebben a humor lendít át. Ha nem veszed túl komolyan az ügyet, akkor úgy is csodálatos élmény lehet, ha maga az aktus nem a legjobban sült el.
www.hotdog.hu

1 hozzászólás “Kérdések az első szex előtt”

Hozzászólás

Skip to content