Get Adobe Flash player
Galéria véletlenkép
Ifi Klub 2008
Eseménynaptár
április  2024
H K S C P S V
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
Szavazás

Miről olvasna szívesen?

 • Szexualitás (25%, 8 válasz)
 • Életmód (22%, 7 válasz)
 • Ifjúsági programok (19%, 6 válasz)
 • Fogyókúra (13%, 4 válasz)
 • Drogprevenció (13%, 4 válasz)
 • Civil hírek (9%, 3 válasz)
 • Dohányzás (0%, 0 válasz)

Válaszadók összesen: 14

Betöltés ... Betöltés ...

11 hozzászólás “Gyermeknevelés”

 • “Szülőnek lenni: nagyon nehéz feladat. Tökéletes szülőnek lenni: elérhetetlen vágy. Elég jó szülőnek lenni: elérhető eredmény. S a gyermekeink nem is kívánnak ennél többet, ha elég jó szülők vagyunk, a gyermekeink szeretni és küzdeni tudó felnőttek lesznek.”

 • “A tökéletes gyermeknevelés receptje:
  Napi:
  egy dicséret,
  egy puszi,
  egy ölelés,
  egy szeretlek.
  Ezt a receptet kötelező betartani valamennyi családtagnak gyermeke felnőttkoráig.”

 • Niki:

  14 éves lány vagyok, a barátom pedig 21. Hát igen, ez az én nagy problémám. A barátai már mind komoly felnőttek, és úgy érzem, hogy engem is elfogadtak. A szüleim, és főleg apu ezt nem érti meg, és mindig azt mondogatja, hogy nem menjek a barátomhoz, nem mehetek velük bulizni, nem jöhet olyan sűrűn, és főleg olyan sokáig. Pedig mi sosem csinálunk hülyeséget. Nem drogozunk, nem járunk kétes helyekre. Mi csak szeretnénk együtt lenni sokat. Most mit tegyek, hogyan értessem meg velük, hogy megbízhatnak bennem, és én egy kicsit komolyabb vagyok mint a többi osztálytársam.

  • camry1976:

   Hát ez jó nagy zűrt kavarhat otthon! Tényleg komoly lány lehetsz, ha ennyivel idősebb a barátod! Sztem apa nagyon félthet Téged! Ha a tanulás, és a bulik terén betartod a szabályokat ( nem lesz nagy gáz a suliban, időben hazaérsz, telefonálsz ha késel, stb.) gondolom tartós lesz a bizalom a szülők részéről, és mindenki elhiszi, (még apa is) hogy rendes a srác és megbízhatnak bennetek! Persze ez egy kis időben telik tuti, de sztem ezért érdemes várni egy kicsit! Szurkolok!!!!!

 • Anzsi:

  Anyáék állandóan veszekednek,utána meg mindkettő tőlem kérdezi,hogy szerintem is neki van igaza ugye.Ez olyan szar helyzet,mert nekem kell állást foglalni köztük.Utána meg úgy is kibékülnek,de akinek nem adtam igazat,az meg haragszik rám,mert nem ő mellé álltam.Most mit csináljak?

 • Marcsi:

  Szia Anzsi!
  Húú ez aztán a villámhárító szerep.Ez mindaddig így lesz,amíg egyszer(mondjuk legközelebb)nem vállalod fel,hogy nem Te leszel az igazság osztó.Ezt úgy lehet megtenni,hogy ,ha ismét magukat akarják általad igazolni,mondd,azt,hogy ne haragudjanak,de Te nem szeretnél állást foglalni.Te mindkettőjüket nagyon szereted,Te a “kicsi “gyerekük vagy,akinek fáj,hogy őket gyakran veszekedni látod,és félsz is,és elbizonytalanít,hogy esetleg elválhatnak,melyet Te nem szeretnél.Ezért aztán engedjék meg neked,hogy ne foglaljál állást.Ez szerintem hatásos lesz-elmondod mit érzel,kedvesen visszautasítod,és közben megmutatod,milyen nehéz helyzetbe hoznak téged!Légy bátor,én szurkolok Neked!

 • Edit:

  Sziasztok!
  Van egy 9 éves kisfiam. Okos, ügyes, szép. Egyszóval tökéletes, csakhogy a nyáron hirtelen elkezdett hízni. Ne kóros hízásra gondoljatok, inkább olyan társadalmi betegség hízásra, még mondhatni határeset számomra. De már figyelni kell rá, hogy ne legyen kövér gyerek. Gondoltam, az én fiam, nem fog elhízni. Így a nasikat és cukros italokat lekorlátoztam. De az étvágyát hova korlátozzam??? Egészséges ételeket egy fejlődő szervezettől nem vonom meg. Beszéltem, már a gyermekorvosommal is a problémáról. Azt mondta mérjük. Így megmérve kijött, hogy a gyerekem november végétől, december végéig 2 kg-ot hízott. Pedig nem zabál egész nap. 3x vagy 4x eszik. De sokszor este 8-kor is megéhezik, annak ellenére, hogy 6-kor evett. Egy anyának nehéz azt mondani, ne egyél gyermekem. Próbálom tudatosítani benne, hogy 6 után már nem eszünk. Szóval próbálok erre odafigyelni, de attól félek, ha ez így megy tovább, kövér lesz a gyerekem. Ráadásul az iskolában, minden nap van testnevelés órájuk. Tehát eleget mozog. Mi lesz velünk nyáron, ha nem lesz meg a napi mozgása? Szeretnék minél több véleményt meghallgatni erről, hogy okosodjak. Bárki aki olvassa ezt a fórumot, ha tud ehhez hozzászólni, tegye meg. Köszönöm egy aggódó édesanya.

  • Anna:

   Szia Edit!

   Én pont ugyanebben a cipőben jártam, és csak néztem, hogy szed fel a gyerekem 10 kg pluszt néhány hónap alatt. Aztán kapcsoltam, hogy álljunk meg egy szóra, ez így nagyon nem lesz jó. Mondtam a gyerekemnek, hogy minden leadott kiló után kap vmit, egy kis tárgy, program…stb. Azóta szépen fogyunk. Az édességet lekorlátoztuk. Ha este éhes, olyan dolgokat adok neki, ami nem hízlal, és ilyenkor már nincs kenyér. Remélem segítettem neked.

 • Marcsi:

  Kedves Edit! Biztos sok hozzászólást fogsz még kapni a felvetéseddel kapcsolatban,viszont elgondolkodva problémádon az én véleményem a következő lenne.Akkor kezd el “gyarapodni” egy gyermek,amikor alkatilag meg van rá a hajlama.Illetve vannak korhoz kötött “telődési” fázisok is.Természetesen az a szülő fél,aki a vékonyabb ilyenkor hamarabb észre veszi a súlynövekedést.Attól függően,hogy hogyan “kezeli” a “problémát” vagy sikeres lesz vagy nem-és győz az alkat.Amit leírtál a rendszerességgel és egészségességes táplálkozás betartatásával kapcsolatban ,meg a mozgással, szerintem teljesen rendben van.Inkább ott látom a veszélyt,ha túlságosan figyeled és korlátozni próbálod az evését.Az növekszik,amire figyelünk.Bár esti evés korlátozása teljesen jogos, max almát azt engedhetnél hogy egyen.A két hónap alatti 2 kg lehet,hogy valóban sok,de vedd figyelembe,hogy ünnepek voltak.Tudom,hogy félő,hogy egyszer csak már nem lesz vissza út,és nem tudjátok tartani a gyeplőt,de én azt javasolnám kicsit lazábban.A gyermeket kicsi matematikai számításba kellene vinni,hogy a súlya és magassága BMI szerint megfelelő-e,ha nem, vagy ha határ eset,akkor beszélgessetek,hogy az osztályban,iskolában van-e szerinte ducibb társa,és mit lát hogyan viszonyulnak hozzá a többiek.Beszélgetni kellene,róla,hogy ő mit javasolna annak a gyermeknek?Mondassuk ki vele,hogy valóban nagyon nehéz lehet a duciság és ha már valóban kialakul,akkor nehéz ellene tenni.Ilyenkor egy kicsit átértékelődik a sóvárgás a gyermek számára is.Esetleg azon is el lehetne gondolkodni,hogy nincs e valamilyen kudarcélménye az iskolában,vagy testvéreivel kapcsolatban,és ezen lehetne segíteni.Most ennyi jutott eszembe,de még majd gondolkodom,mi lehetne a megoldás.Kitartás!!!

 • Ágica:

  13 éves múltam, a legtöbb osztálytársam már már hétvégente bulizni jár.Engem meg nem engednek el sehova,no jó moziba igen,de kilencre haza kell érnem.
  Anya azt mondta ezt kell szeretnem és kész.Most olyan dühös vagyok!!!

  • Marcsi:

   Szia Ágica! Megértem,hogy haragos és dühös vagy.Hisz minden érzés jogos és jó is ha hangot adunk neki,főleg,ha az negatív érzés.Én látom a mai fiatalokat,és valóban a legtöbbet el is engednek szórakozni, sőt a legtöbbel nem foglalkoznak,hogy mikorra és milyen állapotban ér haza.Ha jól körül nézel az osztálytársaid és szüleik között,tedd a szívedre a kezed-Te is olyan szülőket szeretnél összességében-akik a 13 éves, 7.osztályos gyermekeiket felügyelet nélkül,bárhová elengedik az éjszakába.Szerinted ez az igazi szülői szeretet?! Vagy az inkább amit,a Te szüleid képviselnek felelősség teljesen.Biztos szinte minden hétvégén elengednek Téged is a moziba, a fenti feltétellel.Meg bizonyára vannak közös családi programjaitok.Meg biztos minden iskolai rendezvényre-ami kicsit bulis is,oda is elengednek.Meg biztos mehetsz a barátnőidhez,akik hasonló komoly gondolkodásúak,meg biztos lehetőséget teremtenek neked sportolni,meg zenélni, vagy táncolni.Nézz kérlek az ő szemükkel a világot,és megláthatod-a “szigor” egy felülmúlhatatlan szeretet a részükről és bizonyára engednek majd Téged is, ha múlnak feletted az évek.Nem maradsz le semmiről.Akiket elengednek-bizonyára nem a legjobb barátaid.Valószínű-azon kívül,hogy dicsekednek a hétvégi bulikról,a tanulmányi eredményük nem lehet annyira fényes.Ágica-nézz távolabbra, mint a hétvégi korlátnak vélt-“ezt kell szeretni”-re.Ha pedig a társaság hiányzik,akkor meg csatlakozz valamilyen körhöz-pl.a Mi- Ért Necafé Ifjúsági Klubhoz,ahol tartalmasan töltheted az idődet és anyáék is biztos jó szívvel engednek majd.

Hozzászólás

Megszakítás