Get Adobe Flash player
Galéria véletlenkép
martfufelkereso-1
Eseménynaptár
Július  2024
H K S C P S V
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Szavazás

Miről olvasna szívesen?

 • Szexualitás (25%, 8 válasz)
 • Életmód (22%, 7 válasz)
 • Ifjúsági programok (19%, 6 válasz)
 • Fogyókúra (13%, 4 válasz)
 • Drogprevenció (13%, 4 válasz)
 • Civil hírek (9%, 3 válasz)
 • Dohányzás (0%, 0 válasz)

Válaszadók összesen: 14

Betöltés ... Betöltés ...

2 hozzászólás “Nyugdíjas kor”

 • Endrepapa:

  Sziasztok Fiatalok!
  Én is fiatal vagyok belül teljes mértékben. Csak kívül nem látszik:) Na, hát az lenne a kérdésem, hogy nyugdíjas lettem, és kedvenc időtöltésem a gépezés. Farmoville, vetek, aratok, már hajnal négytől elkezdem a játékot. De sokszor elgondolkodom, normális ez? A családom vén bolondnak tart ezért. Na mit tudtok nekem tanácsolni?
  Endrepapa

 • Kedves Endrepapa!
  Úgy gondolom az internetfüggőség bárkit behálózhat kortól független.

  A felvetés szerint internet függőségnek a túlzott, megrögzött vagy megfontolatlan számítógép-használatot tekintjük, amit legalább három alcsoportra lehet osztani. Az első és a második a játékokba és a szexuális tartalmakba való szertelen belefeledkezés, a harmadik pedig az e-mail és azonnali üzenetküldők túlzott használata.
  Ami minden variánsban közös, hogy az illető hajlamos elveszíteni az időérzékét és elhanyagolni az alapvető igényeit, ezt nevezzük túlzott használatnak. Ezentúl a függők feszültté, dühössé vagy depresszióssá válnak, ha nem férhetnek hozzá szeretett számítógépükhöz, sőt a hétköznapokban egyre jobb számítógép felszerelést, egyre több szoftvert szeretnének birtokolni és egyre több időt szánnak a gépezésre. Végül pedig az előbbiek miatt kialakult kellemetlenségek miatt hajlandóvá válnak kompromisszumokat kötni az életük során, hazudni arról, hogy miért is nem haladtak a megbeszéltek szerint, de az is jellemző, hogy szociálisan elzárkóznak, folyton kimerültek lesznek.
  Ezek nagyjából a tünetek, gondolja át, hogy mennyire jellemző ez önre. Mennyi időt tölt a gép előtt és mennyit a családjával, vagy másokkal. Próbálja megtartani az egyensúlyt a valóvilág és a virtuális világ között. Ehhez sok sikert kívánok!

Hozzászólás

Megszakítás