Get Adobe Flash player
Galéria véletlenkép
sztar7
Eseménynaptár
Június  2024
H K S C P S V
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Szavazás

Miről olvasna szívesen?

 • Szexualitás (25%, 8 válasz)
 • Életmód (22%, 7 válasz)
 • Ifjúsági programok (19%, 6 válasz)
 • Fogyókúra (13%, 4 válasz)
 • Drogprevenció (13%, 4 válasz)
 • Civil hírek (9%, 3 válasz)
 • Dohányzás (0%, 0 válasz)

Válaszadók összesen: 14

Betöltés ... Betöltés ...

20 hozzászólás “Egyéb kérdések”

 • Zoltán:

  Családos ember vagyok, 2 diplomával. Nincs munkám. De van hatalmas hitelem. Gyermekeimtől is jönnek az igények, amit nem tudok teljesíteni. Feleségem húzza az igát, neki még van munkája. Ő tart el minket, ez is aláássa férfiúi büszkeségem. Minden fronton megbuktam, mint férj, mint apa, mint család fenntartó. A karácsonyunk is sírásba fulladt a tehetetlenségem miatt.

  • Kedves Zoltán!
   Leveledet olvasva kitűnik, hogy nagyon nehéz helyzetben vagy. Ha el tudod fogadni konkrét segítség nyújtásunk, keress meg minket a miertnealapitvany@gmail.com-on, akkor lakóhelyedtől függően, megnézzük, hogy és miben tudunk neked segíteni.

   • Zoltán:

    Nem szeretném felfedni a kilétemet. Nem hiszem, hogy bárki tud a problémámon segíteni. Ha Ön úgy érzi tud, amit kétlek, tegye meg itt.

    • Kedves Zoltán!
     Konkrétumokkal akkor tudnék segíteni, ha tudnám, melyik városban lakik. Így csak általánosságokban tudok írni. Tájékozódnia kell városában milyen szociális célú intézmények és civil szervezetek működnek. Őket kellene felkeresnie, én úgy gondolom, amiben tudnak segíteni fognak. Munka ügyben pedig nem szabad elkeseredni, kitartónak kell lenni, állandóan megpályázni minden lehetőséget. Sok minden nehézségen ment keresztül, de az, hogy jó apa legyen vagy jó férj az főleg Öntől függ. A problémák ellenére próbáljon családtagjaihoz közelebb kerülni. Próbálkozzon, ne adja fel semmilyen téren. A szakmai segítők pedig, ha felveszi velük a kapcsolatot, mind lelkileg, mind információkkal segíteni fogják. Sok szerencsét kívánok!

 • Nikolett:

  Fogyózni szeretnék,mert sok a súlyom,de nem tudom melyik csodadiétát használjam,olyan sok van,Olyan kellene,amelyiket a legrövidebb ideig kell csinálni,de a legtöbbet hozza le rólam.Tudtok ilyet?

 • Marcsi:

  Kedves Nikolett!
  Az az igazság,hogy az újságok és a Net tele van csak ilyenekkel sajnos,ahogy Te is jól látod.Az igazság az,hogy ezek egyike sem tartós.Valóban a szervezet megsanyargatásával,rövid idő alatt-megszabadít 2-6 kg-tól,mondjuk 2 hét alatt,de utána jön az ún.Jo-jó effektus,vagyis dupla annyit szedsz vissza,mint ami lement.A legjobb lenne,ha meghatároznád,hogy a magasságodhoz és életkorodhoz-képest hány kg lenne az ideális,és kb.hetente 0,5-1 kg-os súlycsökkenést előirányozva,főleg a szénhidrátokat,az édes üdítőket,kenyeret,lecsökkenteni,és a mozgást,amelyet kedvelsz beiktatva,kitartóan figyelni a mérleget,hogy a súlyod csökken.Fontos,hogy a vitaminokat pótold,és gyümölcsöket,zöldségeket,halat és szárnyasokat tedd első helyre a táplálkozásban.Naponta 4-5 x egyél kicsi adagokat.Nem szabad koplalni,mert a szervezeted tartalékolásra fog kapcsolni.Még egy nagyon fontos, testsúly 10 kg-ként -3 dl vizet kellene inni.A folyadék fontos,hogy a kiürülését segítse a salakanyagoknak,a méregtelenítést segíti.Egyébként az iskolavédőnőd (bármelyik suliba jársz is)biztos segít Neked,méri a súlyodat,biztat és ellát jó tanácsokkal,és főleg abban segít,hogy tényleg kell-e fogynod,és ha igen mennyit. Anyával is beszélj,hogy miket főzzön otthonra ,hogy könnyebb legyen neked.Kitartást kívánok és az eredmény nem marad el.

 • Bélacsúcs:

  Egész délután számítógépezek,este alig bírok elaludni.Délelőtt 2-3 energia itallal vagyok,h.el ne aludjak.Nincs valami tuti altató,meg tuti ébren tartó cucc javaslatotok?

 • Marcsi:

  Bélacsúcs!-Te aztán csúcs vagy Ám! Először is azt gondolom le a kalappal a fiatal szervezeted előtt,hogy még ilyen jól bírja.Az a kérdés meddig?Remélem nem orrolsz meg rám nagyon,de a véleményem szeretném őszintén eléd tárni,utána meg segítséget adni a hozzászólásodhoz-kérdésedhez.Az,hogy egész délután számítógépezel,teljesen egészségtelen.Egyrészt a mozgáshiány miatt,másrészt az agyi tevékenységek teljesen blokkolódnak.S mivel a számítógép-az idegrendszerre nagy stressz ilyen mennyiségben-teljesen érthető, ha a nem látható vibrálása,olyan nagyon hat rád, no meg gondolom a játékok-izgató hatása,hogy nem bírsz aludni.Erre az altató,már csak hab lenne a tortán.A délelőtti energiai italok-ilyen mennyiségben a koffein tartalmuk miatt szintén károsak,főleg a szívedre.Azt javasolnám két óránál tovább ne ülj a gép előtt inkább sportolj valamit-Itt a tavasz amúgy is!!!-az energia ital helyett meg inkább ásványvizet kellene fogyasztanod-még csak kólát sem,egy kis ideig kellemetlen lesz míg át áll a szervezeted,de utána fittebb,energikusabb leszel,mint valaha!

 • Zoli:

  Sziasztok! Annyira kedvetlen vagyok, már napok óta. Nincs kedvem semmihez. Fölkellni sincs kedvem. Sehova nincs kedvem elmenni. Csak feküdnék az ágyban, fáradt is vagyok, erőm sincs. Elegem van mindenből és mindenkiből.

  • Szia Zoli!
   Biztos nagyon nehéz lehet neked. Valószínűnek tartom, hogy azért ennek a levertségnek oka van.
   Erre két megoldási mód van:
   1. Megrázod magad, célt tűzöl ki magad elé és aszerint élsz. Próbálod jobbá tenni az életed. Társaságba mégy, beszélgetsz a haverokkal.
   2. Lehetséges, hogy komoly lelki oka van annak, hogy nincs kedved semmihez, akkor viszont szakemberre van szükséged. Javaslom, hogy lakókörzetedben térképezd fel azokat a helyeket, ahol lelki segítséget kaphatsz.
   Amennyiben konkrétabb segítségre vágysz, az elérhetőségünknél találsz e-mail címet és telefonszámot. Jelentkezz és segítünk!

 • Ria:

  15 éves vagyok, csináltattam magamnak egy gyönyörű műkörmöt. Minden osztálytársamnak tetszik, még anya is azt, mondta, hogy elég jó lett.
  Az osztályfőnököm meg beszólt, hogy így nem tudok semmit sem csinálni otthon biztos. Mi köze hozzá??Szerintetek is ciki?

 • Marcsi:

  Szia Ria!Én nem tudom milyen színű, alakú és méretű műkörmöd van,de úgy látszik egy kicsit Te is elbizonytalanodtál,hogy valóban való-e neked.Abban jogos a kérdésed,hogy ha anyukádnak “tetszik”-azért az elég jót,csak így macskakörömbe tudom csak tenni,akkor az oszt.fődnek mi köze hozzá?!Viszont azt is be kell látnod,hogy ha iskolás vagy és még ki sem derült,hogy még általános iskolás, vagy már középiskolás, azért egy jó érzésű oszt.fő valahol nevelőnk is egy ici picit.S bár most nem zártad a szívedbe a beszólása miatt,de lehet,hogy mégis igaza lehet.Tudod egy mértékig valóban át kell gondolnunk,hogy az esztétikumnak vélt dolgok-ízlésesek és praktikusak-e.Amiben hibázhatott a tanárnő-max az hogy esetleg a többiek előtt alkotott véleményt.De egyébként lehet,hogy van igazsága.

 • Apafej:

  Az iskolában orvosi vizsgálaton kiderült,hogy nem jó a látásom.Azt mondták mennem kell szemészetre és valószínű szemüveges leszek, de én nem akarok az lenni.Lehet már 16 évesen kontakt lencsét csináltatni?Mit tudtok róla?

  • Marcsi:

   Szia Apafej! Először is nem szabad megijedned!A látást nagyon sok minden befolyásolja az iskolai vizsgálaton.A fényviszonyok, a Látásvizsgáló tábla és a Te közötted lévő távolság szabályossága.Az hogy esetleg mennyire voltál fáradt-reggel vagy már délután volt,esetleg ideges voltál egy dolgozat miatt,stb.Azért lenne szükséges valóban szemész általi vizsgálatra menni,hogy tényleg kiderüljön kell-e szemüveg.Egyébként én valamelyik Optikai szaküzletet ajánlom, ahol computerrel is be tudják mérni az éles látásod mértékét.Az egy objektív vizsgálat,és semmi nemű lelki-fizikai állapot nem befolyásolja.No most,ha ott is azt mondják,hogy valóban szükséged lenne egy “segédeszközre”,akkor van lehetőséged választani,hogy szemüveget szeretnél-e vagy kontakt lencsét.16 évesen már lehet kontakt lencsét viselni,de célszerű először egy próba hónapot igényelni,amikor is eldől,hogy bírja-e a szemed a kontakt lencsét.Azt egyébként nagyon precízen-higiénikusan kell tárolni-éjszaka,reggel tiszta kézzel behelyezni,szóval egy kicsit macerás is meg drágább is mint a szemüveg.Ugyanis havonta, két-három havonta új kollekcióra van szükséged.No most még ezzel nincs vége,mert emellett még célszerű készíttetni szemüveget is,mert ha épp véletlenül begyullad a szemed, vagy allergiás vagy bármire-fűre-fára,ami éppen virágzik és szem panaszaid voltak tőle,akkor a kontakt lencsét addig fel szoktuk függesztetni és csakis a szemüveget javasoljuk.Így a kettő párhuzamosan meg kicsit húzós árban szerintem.Vagyis, a ti döntésetek,de lehet hogy célszerűbb lenne egy klassz szemüveg kezdetben-most már irtó jó keretek vannak,és megbarátkozni a gondolattal, meg nem nehéz,mert majd meglátod,hogy “kinyílik a világ”sokkal élesebben fogsz látni,(most nem is észleled ám,hogy más is lehet),nem fáradsz úgy el majd a koncentrálásban,meg a tanulásban, nem fog a szemed és a fejed sem fájni,amennyiben esetleg ilyen panaszaid lettek volna.

 • Szégyenlőske:

  Nagyon el vagyok keseredve,mert az arcomon,meg a hátamon mélyről jövő csúnya pattanások jöttek ki.Mivel kellene kezelnem.Kinek mi vált be?

  • Marcsi:

   Szia Szégyenlőske! Több összetevője van a pattanásoknak.Hormonális,higiénés, étrendi,és más életmódbeli.Amennyiben a serdülőkorodban vagy(bizonyára),akkor először is ne vedd úgy,hogy elárult a tested és ellened dolgozik.Hisz pont most akar az ember a legszebb lenni.A hormonszintváltozás előhozhatja őket,de szépen türelemmel,lehet őket kezelni.Először is ki kellene őket tisztíttatnod,egy jó kozmetikussal.Fontos,hogy semmiféle kozmetikumot ne használj.Ne fedd el őket alapozókkal.A napozás is gyógyíthat,de csak nagyon mértékkel.Nagyon fontos a sok folyadék fogyasztása,de csakis tiszta víz.Semmi kóla,és édes üdítőket nem szabad inni,mert a gennykeltő bacik azt nagyon szeretik,ami édes.Ennek értelmében az édességet is csökkenteni kellene,-semmiféle chips és sós-zsíros olajos,”zacskós”nasi nem szabad.Sok zöldség,nyersen vagy párolva, sok-sok gyümölcs.Lehet még a Schüssler-só készítményeket is igénybe venni.Végső esetben a bőrgyógyász tud gyógyszert adni rá.Mindig fontos, hogy tisztán tartsd a bőröd-többször kell letörölgetni,a napi por szennyeződést eltávolítani.Sok idő, türelem. hátadhoz meg anya segítsége is kell,hisz-oda te nem látsz-és ott is azt kell csinálni,mint az arcodon.Kitartás!!!!

 • Encsi:

  Sziasztok!

  A tanítónénink azt mondta az iskolában, hogy az energia ital káros hatású. Mit gondoltok erről???

 • Szia Encsi!
  Úgy gondolom, hogy a tanítónénidnek teljesen igaza volt mikor ezt állította.
  Az energia italok cukrot, koffeint és számos káros anyagot tartalmaznak. rövid időre felpörgetnek, majd hatásuk elmúltával alacsonyabb energia szintre esünk vissza. Többnyire hizlalnak. Különösen alkohollal fogyasztva nagyon káros. Az energia italok befolyásolják a szívritmust, a vérnyomást és a mentális állapotot is. Egy doboz energiaital, egy csésze kávéban lévő koffein többszörösét is tartalmazhatja. Kutatások alapján kimutatták, hogy nagyon veszélyes lehet a szervezetre. A bennük lévő taurin és koffein kombinációja szívbénuláshoz, infarktushoz vezethet.

 • Berci:

  Sziasztok!

  Az a bajom, hogy az iskolában mindig kiközösítve vagyok. Rengeteget sírok e miatt, amikor senki sem lát. Nem tudom mit csináljak, már megmoccanni se merek, mert rögtön szekálnak. Ha láthatatlan vagyok, akkor is látnak.

  • Kedves Berci!

   Megértem elkeseredésed. Sajnos a többiek viselkedését nem változtathatod meg, így a tieden kell változtatni. Először is az önbizalmadat kell megerősíteni. Ha van lehetőséged járjál olyan csoportba, ahol elfogadnak téged, vagy önismereti csoportba. Olvasgassál ilyen témájú könyveket. Szerezz barátokat! Írd össze a jó tulajdonságaid, és legyél büszke magadra. Jó lenne, ha szakemberhez fordulnál, aki segíthetne neked, akivel konkrétan megoszthatnád problémáidat. Ha megírod e-mailben, hol laksz keresünk neked térítésmentes segítségnyújtót.

Hozzászólás

Megszakítás