Get Adobe Flash player
Galéria véletlenkép
tanusitvany-atadas_15
Eseménynaptár
április  2024
H K S C P S V
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
Szavazás

Miről olvasna szívesen?

  • Szexualitás (25%, 8 válasz)
  • Életmód (22%, 7 válasz)
  • Ifjúsági programok (19%, 6 válasz)
  • Fogyókúra (13%, 4 válasz)
  • Drogprevenció (13%, 4 válasz)
  • Civil hírek (9%, 3 válasz)
  • Dohányzás (0%, 0 válasz)

Válaszadók összesen: 14

Betöltés ... Betöltés ...

Rendkívül fontos szerepet töltenek be az egészséges táplálkozásban. Rostban gazdag élelmiszerek: zöldség, gyümölcs, natúr gabonák, müzlik, korpás pékáru, hüvelyesek, stb.

Előnyös hatásuk:

–     Növelik a teltség érzetet

–     Csökkentik a zsírok felszívódását

–     Gyorsítja a perisztaltikát, ezáltal gyorsítja az anyagcserét, megszünteti a székrekedést

–     Méregtelenít, mert a nedvességgel együtt magába szívja a bélrendszerből a mérgeket

–     Csökkentik a szervezet inzulin igényét

–     Csökkentik a vér lipid szintjét, ezáltal a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát

–     Rákmegelőző, mert epesav megkötő hatás

–     De: túlzott fogyasztása esetén

–     Gátolja a Ca és Fe felszívódását

–     Erjedési folyamat indul el a szervezetben, alkohol szabadul fel, rosszullétet okoz

–     Fontos fokozatosan, kis mennyiségenként hozzászoktatni a szervezetet, mert súlyos hasi görcsöket, puffadást, rosszullétet okozhat
A személyes kalória igényt három tényező határozza meg:

  1. Az alapanyagcsere energia igénye
  2. A szabadidős és hivatásbeli energia igény
  3. A sporttevékenység energia igénye

Hozzászólás

Megszakítás