Get Adobe Flash player
Galéria véletlenkép
Varga-Dudás Ágnes
Eseménynaptár
Június  2024
H K S C P S V
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Szavazás

Miről olvasna szívesen?

  • Szexualitás (25%, 8 válasz)
  • Életmód (22%, 7 válasz)
  • Ifjúsági programok (19%, 6 válasz)
  • Fogyókúra (13%, 4 válasz)
  • Drogprevenció (13%, 4 válasz)
  • Civil hírek (9%, 3 válasz)
  • Dohányzás (0%, 0 válasz)

Válaszadók összesen: 14

Betöltés ... Betöltés ...

Neki sosem elég a szex

Egy kapcsolatban a két legnagyobb konfliktusforrás a pénz és a szex. Márpedig, ha a libidótok nem egy rugóra jár (és miért járna), valamit ki kell találni, hogy ez a feszültség megoldódjon.

Amikor két ember nem ugyanolyan mennyiségben és gyakorisággal kívánja a szexet, az egy idő után komoly problémákhoz vezet. Leggyakrabban a férfi az, aki többet szeretne, de fordítva is előfordul az igények különbözősége.

A kapcsolat elején még alig bírunk betelni a másikkal, és mintha a fotoszintézis (és a szerelem) tartana bennünket életben: nem eszünk, nem alszunk, és azt sem bánjuk, ha a munkahelyünkön alvajáróként közlekedünk. Az élet szép, és másra sem vágyunk, mint hogy a kedvessel legyünk – lelkileg és fizikailag egyaránt. Aztán szép lassan bekúsznak az életünkbe a hétköznapok, és menthetetlenül átveszik a mézeshetek helyét. 

Több év házasság után, gyerekekkel és a háztartás nagyüzemével gazdagodva már általában nem a szex az első gondolatunk, amikor felébredünk, vagy amikor hazaérünk a munkából. Esténként hulla fáradtak vagyunk, és nagy győzelem az a nap, amikor rendben tudtuk este hagyni a konyhát, és még a szennyestartó alját is megcsodálhattuk. Legszívesebben arra vágynánk, hogy egy könyvvel a kezünkben, vagy egy jó filmmel a képernyőn bevackoljunk, és pont semmivel ne kelljen foglalkozni végre egy-két órát.

De nem, a kedves szerint nem erre kéne vágynunk, hanem őrá. És ha nem tesszük, akkor sértődés van. És ha ott sértődés van, itt lelkifurdalás van. És ha itt lelkifurdalás van, elkezdődik a hibáztatás. És ha hibáztatás van, akkora vágy maradéka is kihal, és a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Na, ebbe a spirálba nem szabad belekerülni. Továbbá abba sem, amikor kénytelen-kelletlen megadjuk magunkat a másik óhajának, tudniillik abból ugyanide lyukadunk ki. A megoldás? Természetesen a kommunikáció, valamint az egyensúly megtalálása.

1. A szexen kívül is van vonzalom

Ezt nem azért mondjuk, hogy fegyvertényként használd a párod ellen. De ha semennyire nem vagy hajlandó közeledni hozzá, joggal érezheti, hogy nem szereted őt. Érintsd meg gyakran, öleljétek meg egymást, simítsd meg az arcát néha. Sok ember számára az ölelés maga a biztonság érzését adja.

2. Értsd meg

A férfi számára a szex megvonása olyan, mintha tőled elvennék a kedvenc konyhakésed. Vagy az egész konyhád. Vagy azt a gyönyörű szaténfüggönyöd, amire évekig vágytál, és ahányszor ránézel, elégedett vagy. A férfinek a munkája, a javai és a szex adja a teljesség érzését. Ettől ő nem rossz, vagy sekélyes, hanem ilyen, és kész. Így van kódolva. És ha nem érzi magát sikeresnek ezek közül bármelyikben, akkor a férfiassága szenved csorbát. Nem azért kezdeményezi a szexet, mert ő csak kihasználni akar. Ő úgy érzi, ez a dolga. És szüksége is van rá. Nézd onnan a dolgot, hogy milyen kívánatos és szexi nő vagy, hiszen még mindig ennyire vágyik rád.

3. A szex, mint feladat

Természetes a spontán szex az igazi. Ezt azonban naiv elképzelés egy házasságban, így más megoldásokhoz kell folyamodni. Talán furán hangzik, de legtöbbször működőképes: beszéljétek meg előre, hogyan csináljátok. Nem arról van szó, hogy be kell írni a határidőnaplóba az együttléteket, de nyugodtan rátervezheted a napod, ha beígértél némi pajzánkodást. Például feküdjetek le a szokásosnál hamarabb, így nem lesz baj, hogy nem alszol eleget. Ha fáradt vagy, de nincs ellenedre a dolog, egyezzetek ki egy kis lájtos orális szexben. Tegyétek el néha a gyerekeket a nagymamához, és legyen egy-egy háborítatlan estétek egymásra. Nem kell mindig. De néha azért tényleg kell.

4. Legyetek őszinték egymáshoz

Ez talán a legfontosabb az egészben (mondjuk a házasságban is, de a kényes témáknál mindenképpen). A legrosszabb, ha nem mondod el a párodnak, mit érzel ezzel kapcsolatban. Elkezdesz majd viszolyogni tőle, és a végén úgy megutálod, hogy ha egy méteres körzeten belül jön, már összeugrik a gyomrod. Magyarázd el a párodnak, hogy bár élvezed vele a szexet, vannak alkalmak, amikor nem megy. Nyugtasd meg, hogy nem vele van a baj, egyszerűen csak a nők máshogy működnek. Őt is sok stressztől fogod megkímélni, ha kedvesen kibeszélitek ezeket a dolgokat, és magadat is.

A szex fontos része egy kapcsolatnak. Intimitást, elköteleződést, szeretetet, vágyat és fizikailag is igen kellemes élményt nyújt. Ezzel együtt nem szabad, hogy kötelessége legyen bármelyik félnek is. Igyekezzetek a kettőtök között levő barátságot, az összetartozást, a jókedvet, mókát, kacagást minél magasabb szintre fejleszteni a kapcsolatban, és akkor biztos, hogy nem lesz olyan nagy probléma a szexuális étvágyatok közötti különbség. Ráadásul, ha törekszetek minderre, a szex is jelentőségteljesebb, és még élvezetesebb lesz. Akkor meg talán az igények is változnak némelyest…

http://www.nana.hu

Hozzászólás

Megszakítás