Get Adobe Flash player
Galéria véletlenkép
szanda-15
Eseménynaptár
április  2020
H K S C P S V
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  
Szavazás

Miről olvasna szívesen?

  • Szexualitás (25%, 8 válasz)
  • Életmód (22%, 7 válasz)
  • Ifjúsági programok (19%, 6 válasz)
  • Fogyókúra (13%, 4 válasz)
  • Drogprevenció (13%, 4 válasz)
  • Civil hírek (9%, 3 válasz)
  • Dohányzás (0%, 0 válasz)

Válaszadók összesen: 14

Betöltés ... Betöltés ...

Mi kell hozzá?
Először is tegyél magad elé egy A4-es papírt, és egy ceruzát. A papírt vízszintesenhelyezd magad elé. Annyi időd van, amennyit csak szeretnél. Vonulj el egy olyan szobába, ahol a következő tíz-húsz percben biztosan nem fognak megzavarni.

A feladat a következő.
A papír bal szélére írd fel egymás alá a következő szavakat: nap, kerítés, fa, ház, út, kígyó. És most kezdj hozzá a rajzoláshoz. Olyan rajzot kell készítened, amelyen mind a hat felsorolt motívum szerepel.

Elemzés – (Figyelem! Csak akkor szabad elolvasni, ha már elkészült a rajz!)

1.) Hol helyezkednek el a motívumok a papíron?
Ha szépen odarajzoltad a motívumokat a szavak mellé, ahová felírtad őket, végrehajtó típusú vagy, és precíz. Igazán nem mondhatja rád a főnököd, hogy önállóskodsz és kilógsz a csapatból. Ugyanakkor még véletlenül se menj el reklámügynökséghez dolgozni!

Ha nem is közvetlenül a felsorolás mellé, de annak sorrendjében, függőlegesen rajzoltad le az elemeket a papírra, akkor racionális gondolkodású, logikus ember vagy. Például remek mérnök lehetnél.

Ha a felsorolás sorrendjéhez ragaszkodva, az elemeket egy vízszintesen, egymás mellé rajzoltad, szintén racionálisan gondolkozol, a tudósok általában így rajzolják.

Ha úgy rajzoltad a motívumokat, hogy azok egységet alkossanak, vagyis kép lett belőlük, akkor képes vagy döntéseket hozni, és alternatívákat felállítani. Jó vezető, kreatív, magasabb szintű, szintetikus gondolkodásra képes ember vagy.

2.) Milyen napot rajzoltál?
A nap az optimizmus szimbóluma. Ha szép nagy, és központi helyen van a képen, azt jelenti, hogy tele vagy energiával, hiszen a nap a legfőbb energiaforrásunk. Ha a napod elbújik a lap sarkában, vagy a ház mögé, jelentheti, hogy nincs benned elég lendület, fáradékony vagy. De azt is sugallhatja, hogy mostanában kevésbé látod derűsen a világot. Találj magadnak egy kis örömforrást, amiből feltöltődhetsz! Például tölts több időt a szeretteid körében.
Ha a napnak szeme, szája van, barátságos, mosolygós, sugarai lágyak, hullámzóak, és nem pedig szúrósak, akkor optimista ember vagy.
Ha a napnak nincs arca, akkor racionális, az érzelmektől kevésbé vezérelt személyiség vagy.
A drogosok, alkoholisták, vagy súlyosan szorongók ijesztő, félelmetes arcot rajzolnak a napnak, vagy sokszor félkész, befejezetlen napot rajzolnak.
Aki a nap korongját megerősíti, vagy sugaraival átszúrja a korongot, hajlamos az erős fejfájásra.

3.) Milyen kerítést rajzoltál?
A kerítés a mozgásteredet jelöli. Ha túlságosan körbefogja a házat, ami viszont az egódat jelképezi, azt jelenti, hogy úgy érzed, nincs elég mozgástered, lehetőséged. Ha magas a kerítés, zárkózottságra utal. Ha alig van, vagy jól át lehet látni rajta, nyitott, közösségbeli ember vagy. A kerítésről testi szempontból a gerincoszlop betegségére lehet következtetni.  Ha egyáltalán nincs is kerítésed, vagy csak éppen hogy, ha nem keríti körbe a házat, ha van kapuja, akkor nyitott ember vagy.
Ha a rajzodon túl nagy a kerítés, és teljesen körbeéri a házat, zárkózott vagy. Ha még kaput is elfelejtettél rajzolni, gondolkodj el, mi lehet az oka, hogy ennyire távol tartod magadtól az embereket.
Ha a kerítést megerősítetted több vonallal, vagy lécei hegyesek és szúrósak, valószínűleg gerincproblémákkal küzdesz.

Milyen fát rajzoltál?
A fa az érzelmi életedet jelképezi. Testi szempontból a tüdő állapotát mutatja.
Ha a fa hangsúlyos a többi elemhez képest, például nagyobb, mint a ház, akkor alapvetően emocionális beállítottságú vagy, döntéseidet inkább érzelmi alapon hozod meg.
Ha két fát rajzolsz, arra utalhat, hogy a párod mellett máshoz is kötődsz érzelmileg, vagy jelentheti azt is, hogy érzelmileg két ember fontos a számodra az életedben. A csalfaságról árulkodik, ha az egyik fa a kerítésen belül, közvetlenül a ház mellett áll, a másik pedig a kerítésen kívül.
Ha fészket, madarakat is rajzoltál a fádra, szeretnél anya lenni, vagy ha már az vagy, minden érzelmedet a gyermekeidre irányítod.

Milyen házat rajzoltál?
A ház az egót, a tudatot jelképezi. A ház nagysága, formája, az ajtók-ablakok mérete, a többi elemhez mért helyzete az egyén külvilághoz való viszonyára utal, vagyis arra, miként látod magad a többiekhez képest. Az egész szomatikus test megfelelője.
Ha a házad csak síkbeli, és nem a térben helyezkedik el, jobbnak szeretnél látszani, mint amilyen valójában vagy. Elégedetlen vagy a valósággal.
Ha a házad óriási, az egód is olyan, kicsit sokat képzelsz magadról.
Ha a házad aránytalanul kicsi, súlyos önbizalom hiánnyal küzdesz.
Ha a házadon kémény van, és füstölög, akkor a te otthonodban szeretet van.
Ha a házadon nincsenek ablakok, nem akarsz tudomást venni a külvilágról.
Ha a házadon nincsen ajtó, senkit nem engedsz közel magadhoz.
Akinek bármilyen gondja van a szemével, az gyakran satírozott vonallal rajzolja a ház ablakait.

Milyen utat rajzoltál?
Az út az életutadat szimbolizálja. Szervek szempontjából az erek, a gyomor és a bélrendszer betegségeire utalhat.
Ha határozott és egyenes utat rajzoltál, kialakult elképzelésed van jövőbeni céljaidról, feladataidról, szerepedről.
Ha útelágazást rajzoltál, tanácstalan vagy, és már-már kilátástalannak látod a helyzeted.
Ha az út elkerüli a házat, nem látsz a magad számára utat. Ha kanyargós és hullámzó utat rajzoltál, már meglévő, vagy kialakulóban levő szív- és érrendszeri megbetegedéstől kell tartanod.

Milyen kígyót rajzoltál?
A kígyó részben a hitélet szimbóluma, de nem csak a vallásra utal, hanem az emberekbe, életbe, önmagunkba vetett hitünkre is. Másrészről pedig fallikus szimbólum, vagyis szexuális jelkép. Testi szempontból a kismedencei szervek betegségének mutatója.
Ha a kígyód tekeredő, normális méretű, az az egészséges libidó jele. Minél központibb helyre rajzoltad, annál fontosabbnak tartod a szexet.
Ha a kígyó a többi motívumtól távol van, szinte nem is része a képnek, akkor szexualitásodat valamilyen értelemben, testileg vagy lelkileg elutasítod.
Ha a kígyó teste meg van törve, vagy kacskaringós díszítés van rajta, kismedencei szervi problémáid vannak.

nana.hu

Hozzászólás